Çinli E-Ticaret Firması JD.com, Maaş Ödemeleri İçin Dijital Yuan Kullanıyor

E-ticaret firması JD.com, Ocak ayından bu yana bazı çalışanların maaşlarını ödemek için Çin’in Dijital Para Birimi Elektronik Ödeme sistemini (DCEP) kullandığını duyurdu.

Firma, geçtiğimiz günlerde Fuzhou'da düzenlenen dördüncü Dijital Çin Zirvesi'ndeki bir yıllık DCEP deneme programına katılımını duyururken, haberi 25 Nisan Pazar günü açıkladı. Dijital yuanı benimseme yolculuğu hakkında yorum yapan şirket, personel maaşlarını ödemenin yanı sıra, JD'nin aynı zamanda ortak firmalara ve bankalar arası yerleşimlere yapılan işletmeler arası ödemelerde de DCEP'yi kullandığını belirtti.

Aralık ayında dijital yuanı web sitesinde bir ödeme yöntemi olarak kabul etmeye başlayan JD.com, ilk hafta DCEP tarafından finanse edilen neredeyse 20.000 adet sipariş aldığını açıkladı. JD Tech'in DCEP Başkanı Fei Peng, şirketin dijital yuan için devam eden desteğiyle ilgili olarak şunları söyledi:

“JD Technology, DC / EP ekosistemine daha fazla katkıda bulunmak için tedarik zincirindeki güçlü yönleri, ileri teknolojiyi ve müşteri hizmeti deneyimini birleştirmeye devam edecek.”