Circle’ın Küresel Politika Başkanı Disparte, Bankaların Kripto Paralara Sistemik Riskler Getirdiğini Belirtiyor

Circle Internet Financial'ın Baş Strateji Sorumlusu ve Küresel Politika Başkanı Dante Disparte, geleneksel bankacılık sisteminin kripto para birimi endüstrisi için sistemik riskler getirdiğini öne sürdü.

Disparte, bankalara duyulan güven eksikliği nedeniyle kripto para şirketlerinin karşılaştığı sorunların altını çizerek, kripto para endüstrisine kredi veren iki büyük banka olan Silicon Valley Bank (SVB) ve Signature Bank'ın kapatılmasının, geleneksel finans kurumlarının kripto para ekosistemi için oluşturduğu riskleri gösterdiğini belirtti.

Ne olmuştu?

SVB'nin çöküşü ABD ve Avrupa'da piyasaları olumsuz etkiledi. Kripto para piyasasındaki en büyük ikinci sabit koin olan Circle’ın ihraç ettiği USDC de iflas eden Silicon Valley Bank’tan gördüğü zarar nedeniyle değer kaybına uğrayarak 11 Mart tarihinde 0,85 USD seviyelerine kadar geriledi.USDC ihraççısı Circle’ın 3,3 milyar USD’lik varlığını Silicon Valley Bank'ten (SVB) çekemediğini açıklamasının ardından USD Coin (USDC) fiat para birimi olan USD ile pegini kaybetmişti. Circle’ın yatırımcıları rahatlatan açıklamalarıyla birlikte USDC fiyatı da yeniden 1 USD oldu.