Civic (CVC) Neden Yükseldi? -15.08.2022

Ethereum üzerinde açık kaynaklı bir kimlik doğrulama protokolü olarak 2015 yılında faaliyete geçen San Francisco merkezli Civic (CVC), kurumsal ve tüketici çözümleri sunan Web3 için çevrimiçi kimliği odak noktası haline getirmesiyle biliniyor.

Civic, Temmuz ayı sonunda yeni bir araç olan benzersizlik doğrulama ve Civic.me adlı bir platformun lansmanı ile botlara, dolandırıcılıklara ve sahte kimliklere karşı mücadelesini sürdürdüğüne dair paylaşımda bulunmuştu. Civic.me platformu benzersizlik doğrulamasının yanı sıra, kullanıcıların çevrimiçi kimliklerini, NFT'lerini, cüzdan adreslerini ve itibarlarını blokzincirdeki tek bir yerden yönetmelerini sağlıyor. Bu gelişme Civic’in fiyatlarında gözle görülür bir değişikliğe yol açmamıştı.

Civic (CVC), son 24 saat içinde sert fiyat hareketi ile dikkatleri üzerine çekti. Nitekim Civic (CVC) fiyatı son 24 saatte yaklaşık %26 artış göstererek yaklaşık 3.98 TL seviyelerinde seyrediyor. CVC’nin tüm piyasalardaki günlük işlem hacmi ise yaklaşık % 3513.72 artışla yaklaşık 302 milyon USD’ye yükseldi. CVC’nin bugünkü fiyat artışının arkasında önemli bir haber akışının, geliştirmenin ya da etkinliğin olmadığı görülüyor. Bu yükselişe teknik analiz kaynaklı faktörler etki etmiş olabilir.