Cleanspark, Bitcoin Madenciliği İçin Gürcistan Norcross’da Bulunan Gwinnett County'i Satın Aldı

Yazılım ve hizmet şirketi olarak faaliyet gösteren fakat kısa süre önce bitcoin madenciliğine dönüşen CleanSpark, (16 Eylül, 2021) yeni satın aldığı Gürcistan’da bulunan 87.000 metrelik Norcross veri merkezini toplam 145 milyon dolarlık bir dizi yatırım yaparak satın aldığını duyurdu.

CleanSpark CEO'su ve Başkanı Zach Bradford, yaptığı duyuruda şunları söyledi:

"Bitcoin madenciliğinin faaliyet gösterdiğimiz mahallelere olumlu katkıda bulunabileceğine inanıyoruz. Sosyal ve çevresel olarak sorumlu ortaklar olmaya kararlıyız ve Gürcistan'daki diğer işletmeler ve devlet kuruluşları ile ilişkilerimizi geliştirirken Norcross Gwinnett County ile çalışmaktan gurur duyuyoruz."

Ek bilgi olarak Gwinnett County, Norcross Gürcistan eyaletinde bulunmaktadır ve CleanSpark'ın en son edindiği veri merkezine ev sahipliği yapıyor. Norcross'taki tesise, 6.000'den fazla S19 bitcoin madencisi konuşlandırıldığında, şirketin mevcut bitcoin madencilik kapasitesini saniyede 650 petahash (PH/s) artırması bekleniyor. Ağustos ayında 6.55 milyon dolara satın alınan Norcross veri merkezinin CleanSpark'ın madencilik operasyonlarına 20 megavat (MW) güç sağlaması bekleniyor.