CME Group, Mikro Bitcoin Vadeli İşlemlerini Başlatıyor

Türev borsası devi CME Group, düzenleyici incelemesine tabi olarak 3 Mayıs'ta mikro Bitcoin vadeli işlemlerini başlatacağını duyurdu. Mikro Bitcoin vadeli işlemleri, bir Bitcoin'in 1/10'u boyutunda olacak ve Bitcoin'e maruz kalmanın uygun maliyetli bir yolunu sağlayacak.

CME, Aralık 2017'den beri halihazırda Bitcoin vadeli işlemleri sunmaktaydı ve kripto türevleri alanındaki en iyi platformlardan biri olarak adlandırılıyordu. CME Group'un küresel hisse senedi endeksi ve alternatif yatırım ürünleri başkanı Tim McCourt, şu şekilde bir açıklamada bulundu:

“Bitcoin vadeli işlem sözleşmemizin 2017'de başlatılmasından bu yana, özellikle kurumsalda kripto türevlerimizde likidite ve piyasa katılımının istikrarlı, devam eden büyümesini gördük. Mikro Bitcoin vadeli işlemlerinin piyasaya sürülmesi, geniş bir müşteri yelpazesinden gelen daha küçük boyutlu sözleşmeler talebine doğrudan yanıt veriyor ve katılımcıların CME Group'ta şeffaf ve verimli bir şekilde düzenlenmiş Bitcoin vadeli işlemlerini nasıl yapabilecekleri konusunda daha fazla seçenek ve hassasiyet sunuyor.”