CoinShares, Fiziksel Olarak Desteklenen Yeni Ethereum ETP’sini Piyasaya Sürüyor

Yatırımcılara güven ve şeffaflık sağlayan, yeni finansal ürün ve hizmetlere öncülük ederek dijital varlık ekosistemine erişimi genişletmek istediğini belirten, yönetim altındaki varlıkları 4 milyar dolardan fazla olan Avrupa'nın en büyük dijital varlık yatırım evi CoinShares, 24 Şubat Çarşamba günü, fiziksel olarak desteklenen yeni bir Borsada İşlem Gören Ürün (ETP) olan CoinShares Physical Ethereum'un (ETHE) piyasaya sürüldüğünü duyurdu.

ETHE, CoinShares'in kurumsal düzeydeki ETP platformunda piyasaya sürülen ikinci ürün olacak ve yönetilen varlıklarda yaklaşık 75 milyon dolar ile piyasaya sürülecek. ETHE'nin her birimi lansman sırasında 0.03 Eter ile destekleniyor olacak. ETHE başlangıçta düzenlenmiş SIX Swiss Borsası'nda listelenecek ve %1,25'lik bir taban ücretine sahip olacak. Ürün, piyasaya sürülürken Yönetim Altındaki Varlıkları (AUM) kurumsal yatırım değerlendirmesi için temel gereklilikleri aştığından, yatırımcılar için hazır olacak.

Ürün Müdürü Townsend Lansing, şu şekilde bir açıklamada bulundu:

“Bu yılki ikinci ürün lansmanımız, dünyanın en büyük ikinci dijital varlığını yeni CoinShares Physical platformumuza getiriyor. ETHE gibi yenilikçi ürünleri getirmek, güven ve şeffaflık için endüstri standardı oluşturmaya devam etmemize ve kurumlara sektör lideri kripto yatırım araçlarına kolay erişim sağlamamızı mümkün kılıyor.”

Devamında, Gelir Direktörü Frank Spiteri ise şunları dile getirdi:

“2021'in ilk günlerinde, geçen yıl kurumlardan gelen dijital varlıklara yönelik talebin devam ettiğini gördük. Ayrıca, Ethereum'a karşı yatırımcı ilgisinde bir artış gördük. Ekibimiz, dijital varlık ekosistemindeki yolculuklarında müşterilerimize rehberlik edecek ve birçok kişi için Ethereum bu yolculuğun önemli bir parçası olacak.”