Commercial International Bank (CIB) Ripple ile Ortaklık Kurduğunu Duyurdu

Egypt'ın en büyük bankalarından biri olan Commercial International Bank (CIB), sınır ötesi ödemelerin verimliliğini artırmak amacıyla blokzincir teknolojisini uygulamak için Ripple ile ortaklık kurduğunu duyurdu. Finansal kuruluş ayrıca NFT alanına da giriş yaparak müşterilere benzersiz ve toplanabilir NFT'ler oluşturma imkanı tanımayı hedefliyor. Banka, turizm endüstrisi için dijital token ekosistemi oluşturmayı amaçlıyor, ödemeleri kolaylaştırarak ve seyahat edenlere sadakat ödülleri sunarak.

Bu işbirliği, Mısır hükümetinin blok zincir teknolojisinin potansiyelini aktif olarak araştırma niyetiyle uyumludur ve çeşitli sektörlerde yenilikçi ilerlemeler için bunu kullanmayı hedeflemektedir. CIB, 2021'de Ulusal Mısır Bankası'nın ardından Ripple ile ortaklık ilan eden ikinci büyük yerel finansal kuruluştur. Ripple, son yıllarda ABD'deki düzenleyici belirsizlikler ve Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından açılan dava nedeniyle küresel genişlemeye odaklanmıştır.

Ripple ayrıca birkaç ülkenin merkez bankası dijital para birimi (CBDC) başlatma çabalarını desteklemiştir. 2021'de, Bhutan'ın merkez bankası olan Kraliyet Para Otoritesi ile birlikte ngultrum'un dijital bir sürümünü oluşturmak için işbirliği yapmıştır. Ripple'ın sürdürülebilirliğe olan taahhüdü, Bhutan için önemliydi, çünkü CBDC çözümü karbon nötrdür ve iş kanıtı blok zincirlerine göre 120.000 kat daha enerji verimlidir. Gürcistan Ulusal Bankası (NBG) ayrıca ülkenin kamu sektöründe dönüşümsel ilerlemeler sağlayabilecek bir CBDC pilot projesi başlatmak için Ripple'ı seçti.