Contentos (COS) Neden Yükseldi?- 12.08.2022

Blokzincir tabanlı bir protokol olan Contentos, merkezi olmayan dijital bir içerik ekosistemi için bir zemin oluşturmayı amaçlıyor. Contentos protokolüyle içerik oluşturucuların merkezi platformlara bağımlı olmadan gelir elde etmelerinin, içeriklerini doğrudan üretebilmelerinin depolayabilmelerinin ve dağıtabilmelerinin sağlanması isteniyor.   

Kısacası en büyük içerik platformlarından biri olmayı hedefleyen COS, bu çerçevede Mart ayının son haftasında COS.TV'nin artık Beta modunda olmadığını ve resmi olarak başlatıldığını duyurarak dikkatleri üzerine çekmişti. Bu haber COS’un o tarihlerde yükselmesine neden olmuştu.

12 Ağustos itibarıyla Contentos (COS), yükseliş trendine girmiş görünüyor. Nitekim Contentos’un (COS) fiyatı son 24 saatte yaklaşık %22 artış göstererek 0.18 TL seviyelerinde seyrediyor. COS’un tüm piyasalardaki günlük işlem hacmi ise yaklaşık %539 artışla 43 milyon USD’ye yükseldi. COS bu yükselişiyle yatırımcıların dikkatini üzerine çekti. RealCOSTV’nin global bir borsayla ortaklık duyurusu yapmasının COS’taki bu yükselişin nedenlerinden biri olarak görünebilir.