Convex Finance (CVX) Neden Yükseldi? - 17.06.2024

Convex Finance (CVX) [coingecko.com] bir DeFi protokolüdür. DeFi, merkeziyetçi olmayan finans anlamına gelir ve geleneksel finansal aracıları ortadan kaldırarak finansal ürünleri herkese erişilebilir kılmayı amaçlar. Convex Finance, özellikle Curve Finance [convexfinance.com] üzerinde odaklanır. Curve Finance, stablecoinlerin birbirleriyle takas edilebildiği bir borsa platformudur.

Convex Finance, Curve üzerindeki likidite sağlayıcılarına ve CRV token stake edenlere daha fazla verim sağlamak için tasarlanmıştır. CVX tokenı Convex Finance protokolünün yerel yönetişim tokenıdır. CVX token sahipleri, Curve ve diğer bazı DeFi platformlarının yönünü etkileyen oylamalara katılabilirler.

Son 24 saatte ve haber yazım sırasında %52 yükseliş gösteren CVX, günün yükselenleri arasında yer aldı. Curve ekosistemine girişlerin son günlerde hızla artması ve beraberinde veCRV hacimlerinde yaşanan patlama, ekosistemle doğrudan bağlantılı CVX’in yükseliş nedenleri arasında yer almış olabilir. Yatırımcıların Convex aracılığıyla işlem ücretlerinden ve madencilik ödüllerinden pay alma gayesi, bu alana yönelik ilgiyi artırırken beraberinde fiyatta yükseliş meydana gelmiş olabilir.