Core Scientific 2023 Bilançosunu Açıkladı

Bitcoin madencilik firması Core Scientific, 2023 mali yılı için toplam gelirinin 502.4 milyon dolar olduğunu bildirdi. Şirket, iflas sürecine olmasına rağmen, 2023 yılında başarılı bir şekilde yaklaşık 1.4 milyar dolar değerinde 19,274 BTC madenciliği yaptı. Toplam gelirdeki düşüş, şirketin 2022 mali yılında ekipman satış işinden çekilmesinden kaynaklanan 82.8 milyon dolarlık bir azalmaya, bazı müşteriler için daha az karlı barındırma ücretleri ile sözleşmelerin sonlandırılmasından kaynaklanan 47.6 milyon dolarlık bir azalmaya ve dijital varlık madenciliğinden gelen gelirde 7.5 milyon dolarlık bir düşüşe bağlandı.

Küresel Bitcoin ağı hash oranındaki artışla ilişkilendirilen artan madencilik zorluğu, mali yıl 2023'te önceki yıla göre gelirde bir düşüşe katkıda bulundu. Ancak, bu düşüş, Core Scientific'in kendi madencilik filosuna ek madencilik üniteleri kurması nedeniyle bir miktar telafi edildi. Şirketin yıllık net zararı iyileşti ve 2023 için sadece 246.5 milyon dolar olarak kaydedildi, bu da 2022'de kaydedilen 2.14 milyar dolarlık net zarardan bir azalmayı temsil ediyor. 2023'ün dördüncü çeyreğinde net zararlar 195.7 milyon dolar olarak kaydedildi ve bu, 2022'nin dördüncü çeyreğinde kaydedilen 434.9 milyon dolardan bir azalmayı gösteriyor.

Core Scientific CEO'su Adam Sullivan, şirketin büyüme planı ve çeşitlendirilmiş platformunun, daha verimli madencilerle filosunu yenileme, işletmeyi uygun ekonomik koşullarla ölçeklendirme ve yaklaşan yarılanma ve sonrası için iyi bir konumda olma yeteneğine sahip olduğunu belirtti. Core Scientific, Ocak ayında 13 aylık bir yapılandırma sürecinden geçtikten sonra iflas koruma sürecinden çıktı ve ardından hisselerini Nasdaq'da yeniden listeledi. Şirketin gelişmekte olan iki Texas veri merkezinde 372 megavatlık bir altyapısı bulunmakta ve önümüzdeki dört yıl içinde kapasitesini %50'den fazla artırmayı planlamaktadır.