Core Scientific, Bitcoin Odaklı 12 Yıllık Yapay Zeka Anlaşması Yaptı

Kuzey Amerika'nın önde gelen Bitcoin madencilik ve barındırma hizmetleri sağlayıcısı Core Scientific, yapay zeka hiper ölçekleyici CoreWeave firmasıyla 12 yıllık bir dizi önemli sözleşme imzaladığını duyurdu. Bu anlaşmaların, sözleşmelerin süresi boyunca toplamda 3,5 milyar dolarlık kümülatif gelir sağlaması ve yıllık ortalama 290 milyon dolar gelir getirmesi bekleniyor. Core Scientific CEO’su Adam Sullivan, bu anlaşmanın stratejik önemine dikkat çekerek, CoreWeave ile genişleyen ilişkilerinin iş modellerini çeşitlendirmelerine ve portföylerini Bitcoin madenciliği ile alternatif bilgi işlem barındırma arasında dengelemelerine olanak tanıdığını belirtti.

Anlaşma kapsamında Core Scientific, CoreWeave’in operasyonlarına uyum sağlamak amacıyla mevcut sahalarını yenileyerek 200 megavatlık altyapı sağlayacak. Bu tesislerin 2025 yılının ilk yarısına kadar faaliyete geçmesi planlanıyor. CoreWeave, Core Scientific’in mevcut altyapısını değiştirmek için gerekli tüm sermaye yatırımlarını finanse edecek ve bu maliyetleri dengelemek amacıyla Core Scientific’e aylık barındırma ücretlerinden kademeli olarak düşülecek tahmini 300 milyon dolar kredi verecek.

Bitcoin madencilik şirketleri, madenci ödüllerini %50 oranında azaltan Nisan ayındaki Bitcoin yarılanmasının ardından gelir akışlarını genişletmenin yollarını araştırıyor. Core Scientific, bu kapsamda yapay zekaya yönelerek gelirlerini artırmayı hedeflerken, Bit Digital ve Hut 8 gibi diğer önemli madencilik firmaları da benzer stratejiler izliyor.