Cosmos Hub'ın ATOM 2.0 Teklifi Reddedildi

Haftalar süren tartışmalar ve iki haftalık gergin bir oylama sürecinin ardından Cosmos Hub topluluğu #82 numaralı "ATOM 2.0" önerisini reddetme kararı aldı. Söz konusu teklif yenilenmiş tokenomik yapısı ve birden fazla karmaşık yeni aracı aynı anda uygulama isteği nedeniyle tartışmalara neden olmuştu.

Cosmos'un Kurucu Ortağı Ethan Buchman ve diğer on bir kişi tarafından kaleme alınan bir Whitepaper'a dayanan teklif, Cosmos Hub'ın evriminde bir sonraki adım olarak tanıtılmıştı. Whitepaper’da diğer hususların yanı sıra, ATOM'un tokenomiklerinin büyük ölçüde değiştirilmesi ve Cosmos Hub'ı daha geniş Cosmos ekosistemindeki en önemli uygulama zincirlerinden biri olarak sağlamlaştırmaya yardımcı olacağını savundukları iki yeni araç olan Interchain Allocator ve Interchain Scheduler'ın oluşturulması öneriliyordu.

Yapılan oylama sonucu katılımcıların %47.51 lehte, %37.39'u "NoWithVeto" oyu verdi. %13.27 çekimser kalırken hayır oyları %1.82 olarak kayıtlara geçti.

Cosmos Hub'ın yönetim mekaniğine göre oy verenlerin %33.4'ünden fazlasının "NoWithVeto "yu tercih etmesi halinde teklif kabul edilmiyor.