CRV’deki Fiyat Hareketliliğinin Sebebi Nedir?

Curve DAO Token (CRV) fiyatı Salı günü %24 gibi büyük bir düşüşle karşılaştı. Bunun nedeni CRV'ye karşı koordineli bir operasyon gerçekleşmesi olabilir. Curve Finance'in (CRV) tokenleri büyük bir açığa satış ile karşı karşıya kaldı diyebiliriz. Söz konusu saldırı Aave protokolü üzerinden gerçekleşti. Balinalar, açık kaynak likidite protokolü AAVE'den Curve DAO Token ödünç aldı ve daha sonra bunları kripto varlık platformlarında satışa çıkardı.

Durumu şöyle özetleyebiliriz. Birkaç balina kripto para kredi verme ve çekme ağı AAVE’den büyük miktarda CRV ödünç aldı. Balinalar sahip olduğu CRV’leri diğer kripto varlık platformlarında satışa çıkartıp fiyatının düşmesine neden oldu. Bununla birlikte balinalar AAVE’den borçlandıkları CRV’leri geri vermek zorunda. Nitekim balinalar CRV’leri düşükten tekrar toplayıp, AAVE borcunu da kapatıp bu durumdan kar elde ediyor.

En büyük DeFi platformlarından olan Curve (CRV) FTX'in iflas etmesiyle 8 Kasım ve 13 Kasım arasında büyük çıkışlar gördü ve piyasalara volatilite ve belirsizlik enjekte etti. Curve'de kilitli olan toplam değer 3.78 milyar dolara gerileyerek Şubat 2021'den bu yana en düşük seviyeye indi. CRV, Curve adı verilen merkeziyetsiz borsanın temettü dağıtan bir hissesidir denilebilir. Curve Finance'in kurucusu Michael Egorov'un Aave'de 0.259 USD likidasyon fiyatına sahip 48 milyon USD değerinde CRV'si bulunuyor.