Crypto Council for Innovation, 1200 ABD’liyle Gerçekleştirdiği Anket Sonuçlarını Yayımladı

Crypto Council for Innovation, ABD’de 8 Kasım’da gerçekleşecek ara seçimler öncesi 1200 seçmenle gerçekleştirdiği ankete dair bulguları yayımladı. Anket sonuçları seçmenlerin politika çıkarlarının kripto para ve teknoloji ile uyumlu olmasını istediğini gösterdi. Nitekim ankete katılan 1.200 kişinin %13'ünün kripto para birimine sahip olduğunu ortaya çıktı. Bu oran yatırım fonu olanlardan (%12) daha fazla, tahvili olanların (%5) neredeyse üç katı ve hisse senedi olanlardan (%16) biraz daha düşük oranda olarak dikkati çekiyor.

Anket sonuçları ayrıca seçmenler arasında kripto para sahipliğinin popülerliğini, sektörün büyüyen potansiyeline yönelik umutlarını ve tüketicileri korumak için düzenleme ihtiyacını ortaya koyuyor.

Anket sonuçları, ABD'li seçmenlerin çoğunluğunun kripto para ekosisteminin gerçekleşmemiş bir potansiyele sahip olduğunu düşündüğünü ortaya koydu.  ABD eski senatörü ve Kripto Para Konseyi Siyasi İşler Baş Stratejisti Cory Gardner, gerçekleştirdikleri ankete ilişkin, "Ulusal anketimiz, seçmenlerin dijital varlıkların vaatlerine inandığını ve bunu ekonominin ve finansal geleceklerinin uzun vadeli bir parçası olarak gördüğünü gösteriyor" dedi.