Curve DAO (CRV) Neden Düştü? - 13.06.2024

Curve DAO (CRV), merkeziyetsiz finans (DeFi) alanında stablecoin'lere odaklanan bir merkeziyetsiz borsa (DEX) ve otomatik piyasa yapıcı (AMM) protokolüdür. Curve, likidite sağlayıcıları için cazip hale getirmek için sıfır kayıp fonksiyonu ve yedek likidite havuzları gibi yenilikçi çözümler kullanarak stablecoin'lerin verimli bir şekilde ticaretini ve pasif gelir elde edilmesini sağlar.

CRV token'ı, Curve DAO protokolünün yerel yönetim token'ıdır. CRV sahipleri, protokolün geleceği hakkında oy kullanma ve likidite sağlayarak CRV token ödülleri kazanma yetkisine sahiptir.

Son 24 saatlik periyotta ve haber yazım sırasında %25 düşüş yaşayan Curve Dao (CRV) günün en çok düşenleri arasında yer aldı. Token’ın kurucusuna ait 140 milyon dolarlık CRV teminatlı borç pozisyonu sebebi ile baskı altında olan CRV, bugün sabah saatlerinde ciddi fiyat hareketleri yaşadı. Yaşanan fiyat düşüşü sonrası mevcut pozisyonun tasfiye olması riskinin artması fiyatın daha da düşmesini tetikleyerek panik yarattı. Altcoin’in kurucusu tasfiye olmamak için borcun bir kısmını ödeyerek durumu kontrol altına almaya çalışsa da, CRV için risk ve baskı devam ediyor. Yaşanan bu gelişmeler CRV fiyatını olumsuz etkilemiş olabilir.