Curve DAO Token (CRV) Neden Düştü?- 08.01.2024

Curve, özellikle sabit koinlerin alım satımını yapmak için kurulmuş merkeziyetsiz bir alım satım platformudur. Ethereum zincirinde kurulan bu protokolün amacı slippage (kayma) ve işlem ücretlerini minimize ederek sabit koin alım satımını verimli hâle getirmektir. Benzer şekilde, Compound ve yearn.finance gibi projelerle yaptığı iş birlikleriyle likidite sağlayıcılarına işlem ücretlerinin üstüne çeşitli faiz gelirleri elde etme imkanı sunarak kendini cazip kılmaktadır.

Curve Finance Ekibi birçok kripto projesine ev sahipliği yapan, “Kripto Vadisi” olarak da anılan İsviçre’nin Zug kantonunda faaliyet göstermektedir. Platformun yerel tokeni olan CRV 2020 yılının Ağustos ayında piyasaya sürülmüştür. Amacı likidite sağlayıcılarını teşvik etmek ve kullanıcıların protokol yönetimine katılımını sağlamaktadır.

CRV hackinin etkilerini yaşamaya devam ediyor, son 24 saat içinde %3.59’luk düşüşle birlikte 16.11 TL’den işlem görüyor. Curve'un kurucusu Michael Egorov, gün içerisinde T token, ETH ve CRV Token arasında yaklaşık 471,000 dolarlık işlem gerçekleştirdi. Michael Egorov'un 97.62 milyon T token’a sahip olduğu düşünülmekte. Yapılan yüksek hacimli işlemin CRV’de satış baskısı oluşturduğunu söyleyebiliriz.