Curve DAO Token (CRV) Neden Düştü?- 23.02.2024

Curve, özellikle sabit koinlerin alım satımını yapmak için kurulmuş merkeziyetsiz bir alım satım platformudur. Ethereum zincirinde kurulan bu protokolün amacı slippage (kayma) ve işlem ücretlerini minimize ederek sabit koin alım satımını verimli hâle getirmektir. Benzer şekilde, Compound ve yearn.finance gibi projelerle yaptığı iş birlikleriyle likidite sağlayıcılarına işlem ücretlerinin üstüne çeşitli faiz gelirleri elde etme imkanı sunarak kendini cazip kılmaktadır.

Curve Finance Ekibi birçok kripto projesine ev sahipliği yapan, “Kripto Vadisi” olarak da anılan İsviçre’nin Zug kantonunda faaliyet göstermektedir. Platformun yerel tokeni olan CRV 2020 yılının Ağustos ayında piyasaya sürülmüştür. Amacı likidite sağlayıcılarını teşvik etmek ve kullanıcıların protokol yönetimine katılımını sağlamaktadır.

CRV son 24 saat içinde %1.59’luk düşüşle birlikte 17.12 TL’den işlem görüyor. Spot on Chain verilerine göre, Curve tokenleri (CRV) ile ilgili önemli bir işlem gerçekleşti. 0xd4a ile başlayan bir adresten, son 14 saat içinde 2.11 milyon CRV satıldı. Söz konusu yatırımcı, genellikle 'balina' olarak adlandırılan, 29 Aralık 2023'te iki yıldan fazla bir süredir devam eden bir hareketsizlik veya 'uyku' döneminden sonra aktif işlemlere geri döndü. Son günlerde, bu yatırımcı yaklaşık 0.676 dolarlık bir fiyatla 1.13 milyon CRV sattıktan sonra %33'lük bir fiyat düşüşü yaşandı. Şu anda yaklaşık 8.27 milyon dolarlık bir denklemle önemli bir 15.11 milyon CRV bakiyesine sahiptir. Yüklü satış işleminin gerçekleşmesi CRV'nin fiyatını olumsuz yönde etkilemiş olabilir.