dYdX (DYDX) Neden Düştü?- 26.12.2022

Ethereum standardına dayalı merkeziyetsiz bir borç alma ve borç verme platformu olan dYdX Kaliforniya merkezli bir girişimci olan Antonio Juliano tarafından Ağustos 2017'de kuruldu. dYdX, kripto varlık sahipleri için ödünç alma, ödünç verme ve staking (kilitleme) araçları sunmaktadır. Ethereum’un mevcut ölçeklenebilirlik sorununu çözmek için ortaya çıkarılan dYdX bir Ethereum 2.Katman çözümüdür diyebiliriz.

dYdX protokolü, Ethereum akıllı sözleşmeleri ve Starkware tarafından desteklenen STARK (zero-knowledge) Rollup'ları üzerine inşa edilmiştir. dYdX, Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Dogecoin (DOGE) ve Cardano (ADA) dahil olmak üzere birçok kripto para birimi için sürekli alım satım seçenekleri sunan merkezi olmayan bir borsa (DEX) platformudur. dYdX işlem hacmi ve pazar payı açısından dünyanın en büyük merkezi olmayan borsalarından biri olarak öne çıkmaktadır.

DYDX son 7 günde yaklaşık %19 düşüş kaydetti. DYDX son 24 saatte ise %4.78 düşüşle birlikte yaklaşık 21.91 TL’den işlem görüyor. DYDX’te meydana gelen düşüşü, 2023 yılında token arzını artıracak olmasına bağlayabiliriz.

DYDX.PNG