DBS Bank ve Nivaura’dan Blokzincir Tabanlı Tahvil Platformu

Londra merkezli teknoloji firması Nivaura, Singapurlu DBS Bank ile “tek tıklamayla ihraç” sağlama gücüne sahip blokzincir tabanlı bir tahvil platformu üzerinde çalışıyor. Nivaura, otomatik tokenize edilmiş menkul kıymetler oluşturmaya yardımcı olmak için açık kaynaklı GLML Foundation'ı piyasaya sürüyor.

Nivaura'nın kurucusu Avtar Sehra bir röportajda şunları söyledi:

“Çözmekte olduğumuz sorun blokzincir değil, bir işlem düzenleme sorunudur. JPMorgan veya Citibank veya DBS, vb. ile etkileşime giren bir platformunuz olabilir. Tüm tarafların iletişim kurabildiğinden ve iş akışını bir sonraki seviyeye taşıyabildiğinden ve tokenize edilmiş bir varlık oluşturabildiğinden nasıl emin olabiliriz bunlara yoğunlaşıyoruz. Genel bir ağ olan Ethereum gibi merkezi olmayan bir ağa tek bir API bağlantısı yapıyorsunuz. Bu tek API bağlantısında, akıllı bir sözleşmeyi, esasen Merkeziyetsiz Finans (DeFi) gibi herkesle paylaşabilirsiniz.”

DBS Küresel Sabit Gelir Başkanı Clifford Lee yaptığı açıklamada bulundu:

"Nivaura, tahvil ihraç eden müşterilerimize geniş dağıtım yeteneklerimize verimli ve doğrudan erişim sağlayan bağımsız bir platform oluşturmak için DBS'de bizimle yoğun bir şekilde çalıştı."