Dego Finance (DEGO) Neden Yükseldi?- 1.12.2022

Dego Finance, NFT ve merkeziyetsiz finans (DeFi) araçlarının çeşitli kombinasyonlarını sunan merkeziyetsiz bir ekosistemdir. Dego Finance her kullanıcının NFT oluşturmasına ve açık arttırmalara katılmasına olanak tanımaktadır. DEGO ise platformun yerel tokenidir. DEGO sahipleri topluluk tekliflerine katılabilmekte ve oy kullanabilmektedir. Proje, kullanıcıları blokzincir alanına çeken bağımsız ve açık bir NFT ekosistemi olarak hareket etmektedir.

Dego Finance ayrıca zincirler arası bir Katman 2 altyapısı sağlamak için bir NFT protokolü oluşturur. Binance Smart Chain, Ethereum ve Polkadot gibi birden fazla blokzincir üzerine inşa edilen Dego Finance, blokzincir projelerinin kullanıcı edinmesini, token dağıtmasını ve daha çeşitli NFT uygulamaları geliştirmesini sağlar.

DEGO, son 24 saatte %45.51 yükselişle birlikte yaklaşık 48 TL’den işlem görüyor. Dün 18:30 sularında bir ara 114 TL’ye kadar fiyat artışı gösteren DEGO’nun bu yükselişine neden olabilecek herhangi bir geliştirme, haber akışı vb. görünmemektedir. Nitekim bu durum DEGO’daki yükselişin “pump-dump” olarak da tarif edilebilecek suni bir yükseliş olabileceği ihtimalini akıllara getirdi.