Demokrat Senatörler, Fed'e Faiz İndirimi Çağrısında Bulundu

ABD'deki Demokrat Parti üyesi üç senatör, Fed Başkanı Jerome Powell'e faiz oranlarını düşürmesi için bir mektup yazdı. Senatör Elizabeth Warren, Jacky Rosen ve John Hickenlooper, Fed'in faiz oranını son 20 yılın en yüksek seviyesi olan %5,5'ten indirmesi gerektiğini belirtti. Yüksek faiz oranlarının ekonomiyi yavaşlattığını ve enflasyonun ana sebepleriyle mücadelede yetersiz kaldığını ifade ettiler.

Piyasa analistleri, geçen hafta açıklanan tarım dışı istihdam verileri doğrultusunda faiz indirimi beklentilerini temmuzdan eylüle erteledi. Senatörler, yüksek faiz oranlarının konut ve inşaat masraflarını artırarak ekonomiyi resesyona sürükleyebileceğini vurguladı. Avrupa Merkez Bankası'nın faiz oranlarını indirme kararını örnek göstererek, Fed'in %2'lik enflasyon hedefinden uzaklaşması gerektiğini savundular.

Geçen hafta açıklanan ekonomik veriler, Bitcoin (BTC) ve altcoin fiyatlarında düşüşe yol açtı. QCP Capital analistleri, bu durumu yatırımcılar için bir alım fırsatı olarak değerlendirdi.