Dent (DENT) -banner-imageKoin İncelemeleri

Dent (DENT)

Projenin Adı: Dent

Projenin Belirteci: DENT

Projenin İnternet Sitesi: https://www.dentwireless.com/

Projenin Twitter Adresi: https://twitter.com/dentcoin

Projenin İzahname Adresi: https://www.dentwireless.com/whitepaper


A. Dent (DENT) Nedir?

Dent, kullanıcıların farklı mobil veri hizmetleri alıp satabilecekleri, merkeziyetsiz blokzincir tabanlı bir ekosistemdir. Platform kullanıcılarına; uluslararası mobil hat kullanımı, mobil veri planları, eSIM kartları ve arama dakikaları sunmaktadır.

Geleneksel mobil hizmet sağlayıcılarının sunduğu SIM kart hizmetinin bir adım önüne geçmeyi hedefleyen Dent, kullanıcılarına eSIM olarak adlandırılan dijital SIM kartı hizmeti vermektedir. Ethereum blokzinciri üzerinde çalışan Dent, ağ kullanıcılarına mobil veri servisi üzerinde kontrol sağlayarak mobil verilerin kullanımı ve ödeme şekillerinde devrim yaratmayı amaçlamaktadır.


B. Dent (DENT) Neler Sunmaktadır?

Dent, kullanıcıların Ethereum blokzinciri üzerinde mobil veri ve ilgili hizmetleri bağışlamasına, satın almasına ve satmasına olanak tanımaktadır. Bu hizmeti, hem bireysel kullanıcıların hem de şirketlerin kullanmasını sağlayarak kullanıcı tabanlı bir ekosistem yaratmaktadır. Bu sayede Dent, mobil veri hizmetleri için tamamen merkeziyetsiz ve blokzincir tabanlı bir küresel pazar sunmaktadır. Mobil veri dünyanın her yerinden insanların kullandığı bir hizmet halini aldı. Bu sebeple, mobil hizmet verisi sunan birçok hizmet sağlayıcısı bulunuyor. Tam bu noktada Dent, dünyanın her yerinden kullanıcıları blokzincir aracılığıyla birbirine bağlar ve mobil veri pazarının kontrolünü kullanıcılara devreder. Dent, telekomünikasyon endüstrisinin geleneksel olarak çalışma şeklini değiştirerek, mobil veri hizmetleri satmak, bağışlamak ve satın almak için eşler arası bir pazar yaratmaktadır.

Dent aracılığıyla kullanıcılar, uluslararası aramalardan, mobil veri planları için düşük maliyetlerden ve daha fazla olanaktan yararlanabilmektedir. Aynı zamanda Dent, hem bireylerin hem de telekomünikasyon şirketlerinin Dent P2P (eşler arası) pazarında mobil veri hizmetleri satmasına olanak tanımaktadır. Bu sayede kullanıcılar otomatik olarak piyasadaki en iyi fırsatları bulabilir ve hizmetler için daha düşük ve daha uygun fiyatlarla ödeme yapabilmektedir.

Geleneksel mobil operatörler, mobil hizmetlerini genellikle yüksek fiyatlarla satmakta ve bu da mobil veri hizmetlerini dünya çapında çok sayıda insan için kolay ulaşılır olmaktan çıkarmaktadır. Dent, yenilikçi teknolojilerin ve blokzincir teknolojisinin bir kombinasyonunu kullanarak mobil veri hizmetlerinin sunulma, satılma ve satın alınma şeklini değiştirme hedefine sahiptir. Dent, tüm kullanıcılarına telekomünikasyon şirketlerini ve bireyleri içeren mobil veri ve telekomünikasyon hizmetlerini satma şansı sunmaktadır.


C. Dent (DENT) Teknolojisi

Dent, ağ katılımcıları arasında mobil veri hizmetlerinin basit ve merkeziyetsiz olarak paylaşımını sağlamak için çok sayıda teknolojiyi birleştirmektedir. Dent sistemi, Ethereum akıllı sözleşmeleri ve sanal operatörlerin yanı sıra mobil ve web uygulamalarını kullanmaktadır. Dent, bu temel unsurlara ve bir tüketici tabanına bağlıdır. Başka bir deyişle sistemin çalışması için ve yeterli trafiği sürdürmek için büyük bir müşteri tabanına ihtiyaç duymaktadır.

Dent ekosistemi aynı zamanda kendine özel bir alım satım platformuna sahiptir. Platformda yapılan alım satım işlemlerinde ekosisteminin yerel tokeni olan DENT kullanılmaktadır. Dent’in ortakları arasında Samsung Blockchain, GSMA, MEF, Telecom Infra Project, bunq, Enterprise Ethereum Alliance ve G+D Mobile Security bulunmaktadır. DENT alım satım platformu, işlem enstrümanı deposu (mobil veri paketleri) içerir, piyasa katılımcılarını ve portföylerini yönetir, fiyat veri akışlarını işlem terminallerine dağıtır, arz/teklif fiyatlarındaki farkı hesaplar, siparişleri uygular ve yönetir.

Kullanıcılar, DENT pazarına erişmek için web veya mobil uygulamayı kullanabilmektedir. Ağdaki tüm transferler ve işlemler, transferlerin piyasa faaliyetleri sırasına göre yürütüldüğü Ethereum akıllı sözleşmelerine bağlıdır. Sanal operatörler piyasa yapıcılardır. Ağ kullanıcılarına çok çeşitli veri paketleri ve hizmetler sunmaktadır. Operatörler ayrıca “Telcos” (Şebeke Operatörü) olarak da bilinir. Ayrıca SMS ve USSD paketleri için premium hizmetlerle ilgilenmektedir. Dent'in gerçek değeri, teknik kapasitesinden, mobil veri hizmetleri için P2P pazarını oluşturmak için kullanılan teknolojilerden, kullanım durumlarından ve nihayetinde kullanıcı tabanının büyüklüğünden gelmektedir.


D. Dent (DENT) Ekip ve Şirket

Dent, 2017 yılında, DENT Wireless şirketinin CEO'su ve kurucusu Tero Katajainen tarafından kurulmuştur. Bilim ve teknoloji alanında güçlü bir geçmişe sahip olan Katajainen, teknoloji alanında birçok ödül kazanmıştır.

Dent'in kurucu ortağı, web yazılımında öncü ve DENT Wireless'tan önce başarılı işletmelere sahip bir seri girişimci olan Mikko Linnamäki'dir. Linnamäki ve Katajainen, deneyimli bir geliştirme ekibiyle birlikte mobil veri endüstrisinde öne çıkacak bir blokzincir projesi oluşturmuştur.


E. Dent (DENT) Dijital Varlık Ekonomisi

Dent ekosisteminin yerel tokeni olan DENT dolaşımdaki arzı 30 Mayıs 2022 itibarıyla, 99.007.791.203 DENT’tir. Dent, enflasyonla mücadele mekanizması olarak sınırlı bir arz kullanan diğer birçok kripto para birimi gibi sınırlı bir maksimum arza sahiptir. Ekosistemin yerel tokenin maksimum arzı 100.000.000.000 DENT’tir.


F. Dent (DENT) İş Birlikleri

Dent ekosistemi birçok teknoloji deviyle ortaklık kurmuştur. Ortakları arasında; Samsung Blockchain, GSMA, MEF, Telecom Infra Project, bunq, Enterprise Ethereum Alliance ve G+D Mobile Security bulunmaktadır.


G. Dent (DENT) Değerlendirmesi

Geleneksel mobil veri hizmeti sunan şirketlerin ve kullanıcılarına sundukları sınırlı avantajların aksine, blokzincir teknolojisi ve birçok yenilikçi teknolojiyi birleştiren Dent, kullanıcılarına merkeziyetsiz, düşük maliyetli ve güvenli bir dijital veri hizmeti sunmaktadır. Dent, mobil veri hizmetleri satmak ve satın almak için bir P2P pazarı olarak potansiyelini yavaş yavaş ortaya çıkarırken, proje resmi yol haritasına göre gelişmeye devam etmektedir. Dent, mobil veri hizmetlerini edinme ve kullanma şeklimizde tamamen devrim yaratma potansiyeline sahip bir projedir.