Deutsche Bank Bitcoin Raporu Yayınlandı

Almanya'nın ciro ve işçi sayısı açısından en büyük bankası olan Deutsche Bank’ın araştırma ekibi, geçen hafta Bitcoin ile alakalı bir rapor yayınladı. Rapor yazarı, araştırma analisti Marion Laboure, raporda şunları dile getirdi:

“Bitcoin'in 1 trilyon dolarlık piyasa değeri, onu görmezden gelinemeyecek kadar önemli hale getiriyor. Varlık yöneticileri ve şirketler pazara girmeye devam ettikçe, Bitcoin fiyatları yükselmeye devam edebilir.”

Bitcoin'in bir emtia, para birimi ve hisse senedi olarak tartışıldığı raporda, Bitcoin ile itibari para birimlerinin karşılaştırılması da yapılıyor:

“Dolaşımdaki toplam para birimi açısından Bitcoin, ABD doları ve Euro’dan sonra dünyanın üçüncü en büyük para birimidir. Dördüncü en büyük para birimi ise Japon yenidir ve onu da Hindistan rupisi izlemektedir. Bu, esas olarak son zamanlarda Bitcoin'in değerindeki büyük artıştan kaynaklanıyor, 2019'un başlarında Bitcoin, dolaşımdaki ABD dolarının yalnızca %3'ünü temsil ediyordu ancak Şubat 2021'de bu oran %40'ın üzerine çıktı.”

Screenshot.png

Kaynak: Deutsche Bank

Laboure, Bitcoin'in değerinin, insanların değerine inandıkları şeye bağlı olarak yükselmeye ve düşmeye devam edeceğini iddia ederek şu şekilde devam etti:

“Merkez bankaları ve hükümetler, kripto para birimlerinin hayatımızda kalacağını anladı, bu nedenle bu yılın sonlarında veya gelecek yılın başlarında kripto varlıklarını düzenlemeye başlamaları bekleniyor.”