Deutsche WertpapierService Bank, Bitcoin Alım-Satım Hizmeti Sunacağını Açıkladı

Almanya'da yaklaşık 1.200 bankaya menkul kıymet işlemleri sunan Deutsche WertpapierService Bank (Dwpbank) tüm iştiraklerinin bireysel müşterilerine Bitcoin alım, satımına imkan verecek yeni bir platform olan wpNex’i kullanıma sunacağını duyurdu.

Dwpbank, wpNex platformu ile 'Almanya'nın kripto para ekosisteminde önemli bir oyuncu olması için zemin hazırlamış oluyor. Şirket ayrıca yakın gelecekte tokenize menkul kıymetler gibi diğer dijital varlıkların piyasaya çıkacağını açıkladı.

Bazı kripto para uzmanları Dwpbank'ın bu hamlesinin, kripto para ticareti ve yatırımına kolay erişim için artan talebi karşılamak üzere diğer Alman bankaları ve finans kurumları üzerinde potansiyel olarak baskı yaratabileceğini düşünüyor.

Geçtiğimiz ay da Almanya'nın en büyük ikinci bankası olan DZ Bank, İsviçre merkezli kripto para altyapı firması Metaco ile iş birliği yaparak dijital varlık saklama hizmetleri sunmaya başlayacağını duyurmuştu. DZ Bank, kurumsal müşterilerine dijital varlık hizmetleri sunmak için Metaco'nun saklama platformu Harmonize'ı tercih ettiğini açıklamıştı.