Dijital Ödeme Platformu Strike, 3 Afrika Ülkesine Ödeme Yapılmasını Sağlıyor

Bitcoin Lightning ağı tabanlı dijital ödeme platformu Strike, "Send Globally" özelliği aracılığıyla ABD'li kullanıcılar için Nijerya, Kenya ve Gana'ya anında ve düşük maliyetli ödemeler yapılmasını sağladı. Bu yeni özellik, Afrika ödeme platformu Bitnob ile yapılan bir ortaklık tarafından destekleniyor.

Konuya ilişkin açıklama yapan Strike Kurucusu ve CEO'su Jack Mallers, şunları kaydetti:

"Yüksek ücretler, yavaş ödeme ve sınır ötesi ödemelerde yenilik eksikliği gelişmekte olan dünyayı olumsuz etkiledi. Afrika içinde ve dışında para transferi için fahiş ücretler ve yerleşik sağlayıcıların hizmetleri durdurması nedeniyle, ödeme şirketleri Afrika'da faaliyet göstermekte zorlanıyor ve insanlar evlerine, aile üyelerine para gönderemiyor. Strike, insanların ABD dolarlarını sınır ötesine kolayca ve anında transfer edebilmeleri için bir fırsat sunuyor."

Strike, eylül ayı sonunda öncelikle Bitcoin kullanan şirketlere yatırım yapan bir risk sermayesi şirketi olan Ten31 liderliğindeki B Serisi finansman turunda 80 milyon USD toplamıştı. Strike özellikle Blackhawk, NCR ve Shopify gibi e-ticaret platformları tarafından halihazırda entegre edilmiş olan ticaret API'si için ortaklıkları genişletmeyi planlıyor. Bitcoin ödemeleri şirketi, ayrıca büyük finans kurumlarının ve işletmelerin Lightning ağı üzerinden ödeme alıp göndermesine olanak tanıyacak yeni bir API'nin lansmanını planlıyor.