Dijital Ödeme Platformu Wirex, İngiltere ve Avrupa'da Çoklu Para Birimi Olan Banka Kartını Çıkartıyor

Yaklaşık 3.5 milyon müşterisi olan Londra merkezli fintech şirketi Wirex, İngiltere ve EEA'da merakla beklenen çoklu para birimi (multi-currency) Mastercard banka kartını ve yeni ödül programı X-tras'ı dünya çapında piyasaya sürdü. Yeni kart, bekleme listesindeki 75.000 kişiye ulaştıktan sonra, bu yeni özelliklerin kriptoyu herkes için daha erişilebilir hale getirmeye yardımcı olacağı belirtildi.

Mastercard banka kartı, kullanıcıların gerçek zamanlı olarak 18 kripto ve itibari para birimleriyle işlem yapılmasını sağlayacak. Mastercard ana üyeliği, Wirex'in ödeme kartlarını doğrudan tüketicilere vermesini sağlayarak, insanların birden fazla itibari ve kripto para biriminin alış-satış işlemlerini yapmasını kolaylaştıracak. Tüketiciler, kripto para birimlerini, Mastercard'ın dünya çapında kabul edildiği her yerde harcanabilecek ve itibari paraya anında dönüştürebilecek. Wirex'in Kurucu Ortağı ve CEO'su Pavel Matveev, yaptığı bir açıklamada şunları dile getirdi:

“Wirex'in amacı kriptoyu ana akıma daha da sokacak yeni nesil bir ürün geliştirmeye devam etmek oldu. Bu sayede kazanılan faydalar, kripto meraklılarından sık seyahat eden kişilere kadar herkese hitap edecek. Böylelikle geleneksel bankalara harika bir alternatif olacak.”