Dijital Ticaret Odası: XRP Kararı Yasal Emsal Teşkil Ediyor

Fox muhabiri Eleanor Terrett, Twitter'da Dijital Ticaret Odası'nın Ripple kararına ilişkin son analizini ve etki raporunu paylaştı. Dijital Ticaret Odası mahkemenin dijital varlıkların yasal sınıflandırmasını çevreleyen konulara ilişkin yorumunun, amicus brief'inde özetlenen argümanlarla uyumlu olduğunu görmekten duyduğu memnuniyetini dile getirdi. Dijital Ticaret Odası raporunda özetle, bir dijital varlığın, yatırım sözleşmesinin kendisinden ayrı olduğunu savunarak “Dolayısıyla yatırım sözleşmesinin konusu doğası gereği bir menkul kıymet olmayacaktır. Bu, Yargıç Analisa Torres'in yatırım sözleşmesinin konusunun bağımsız bir emtia olduğunu belirttiği kararıyla bağlantılıdır. Ve bunun da doğası gereği bir yatırım sözleşmesi olmadığını belirtmiştir.”

Dijital Ticaret Odası raporunda ayrıca kripto para endüstrisinin düzenleyici netlikle işleyebilmesi için kapsamlı ve etkili mevzuat çağrısında bulunarak "SEC ve Ripple dosyamızda olduğu gibi, hem yatırımcıların korunmasına hem de inovasyona öncelik vererek, firmaların dijital varlık ürünlerini piyasaya sürmeleri için net bir yol çizmek üzere çalışmaya devam edeceğiz." ifadesi kullanıldı.

Görüşlerini kamuoyu ile paylaşan Dijital Ticaret Odası CEO'su ve Kurucusu Perianne Boring de “Bu dava, sektörümüz için net ve tutarlı kurallar belirleme sürecinde büyük bir kilometre taşıdır ve aynı zamanda yürürlükteki mevzuattan da cesaret alıyoruz" dedi.