DOCK Neden Düştü? -6.10.2022

Dock.io, kullanıcılara kendi dijital kimlik bilgileri ve profesyonel kariyer başarıları üzerindeki kontrollerini çevrimiçi olarak geri vermek için tasarlanmış bir projedir. DOCK, kullanıcıların kişisel bilgilerini ve kimlik bilgilerini paylaştıkları şeffaf ve güvenli bir platform oluşturmak için blokzincir teknolojisini kullanan merkezi olmayan bir değişim protokolüdür diyebiliriz.

Dock platformu Ethereum blokzinciri üzerine inşa edilmiştir. Dock.io platformunda veri paylaşmak basit bir kavramdır. Kullanıcılar istedikleri verileri platforma yükler ve bu verilere kimlerin erişebileceğine karar verir. Kullanıcılar, platformdaki şirketlerle veya uygulamalarla bağlantı kurabilirler ve bu ilişkilerin her biri Ethereum blokzincirindeki akıllı bir sözleşme ile blokzincire kaydedilir. Bu, kullanıcıların verilerini kimin görüntülediğini kontrol edebildiği; ancak platformun verilerine erişimini kontrol edemediği bir sistemdir.

Dock ile kullanıcılar verilerini herkese açık şifrelenmemiş bir şekilde paylaşabilir. Böylece platformdaki herkes verileri görebilir. Bunlar; kullanıcının adı, eğitimi, iş geçmişi vb. gibi hassas kabul edilmeyen verilerdir. Verileri kamusal alandan kaldırmanın bir yolu yoktur. Kullanıcıların verilerini gizli tutmak için şifrelemeleri de mümkündür. Veriler varsayılan olarak Dock üzerinde şifrelenir. Şifrelendikten sonra yalnızca kullanıcı şifreyi çözebilir veya verilerin şifresini çözmesi için bir uygulamaya erişim izni verebilir. Bu durum, kullanıcı verilerinin tamamen bireysel kullanıcının kontrolünde kaldığı anlamına gelir.

DOCK son 24 saat içinde %5.82 düşüş göstererek 0.42 TL’den işlem görüyor. DOCK’un tüm piyasalardaki işlem hacmi ise %47 düşüşle birlikte yaklaşık 5 milyon USD olarak görünüyor. DOCK’un Twitter hesabından dün paylaştığı sağlık ve yaşam bilimleri için blokzincir destekli veri çözümü sağlayıcılarından BurstIQ’nün herhangi bir sağlık verisini doğrulanabilir kimlik bilgilerine dönüştürmek için Dock'un teknolojisini kullanmaya başladığına yönelik duyurunun yatırımcılarda büyük heyecan yaratmadığını, son 24 saatte DOCK’un yükselişi yönünde pozitif bir etkisinin olmadığını görmekteyiz.