DOCK Neden Yükseldi? -13.09.2022

Dock.io, kullanıcılara kendi dijital kimlik bilgileri ve profesyonel kariyer başarıları üzerindeki kontrollerini çevrimiçi olarak geri vermek için tasarlanmış bir projedir. DOCK, kullanıcıların kişisel bilgilerini ve kimlik bilgilerini paylaştıkları şeffaf ve güvenli bir platform oluşturmak için blokzincir teknolojisini kullanan merkezi olmayan bir değişim protokolüdür. Dock platformu Ethereum blokzinciri üzerine inşa edilmiştir

Dock ile kullanıcılar verilerini herkese açık şifrelenmemiş bir şekilde paylaşabilir, böylece platformdaki herkes verileri görebilir. Bunlar; kullanıcının adı, eğitimi, iş geçmişi vb. gibi hassas kabul edilmeyen verilerdir. Verileri kamusal alandan kaldırmanın bir yolu yoktur. Kullanıcıların verilerini gizli tutmak için şifrelemeleri de mümkündür. Veriler varsayılan olarak Dock üzerinde şifrelenir. Şifrelendikten sonra yalnızca kullanıcı şifreyi çözebilir veya verilerin şifresini çözmesi için bir uygulamaya erişim izni verebilir. Bu durum, kullanıcı verilerinin tamamen bireysel kullanıcının kontrolünde kaldığı anlamına gelir.

Dock’un fiyatı, son 7 gün içinde yaklaşık %48 yükseldi. DOCK son 24 saat içinde ise %36 yükseliş göstererek 0.55 TL’den işlem görüyor. DOCK’un tüm piyasalardaki işlem hacmi %3794 artışla yaklaşık 48 milyon USD’ye yükseldi. Dock’un bu denli yükselmesinin arkasında olan faktörün dün resmi Twitter hesaplarından yaptıkları paylaşımın etkili olduğu düşünülüyor. Nitekim Dock, 14 Eylül'de büyük bir duyuruyu işaret eden bir tweet paylaştı.