DogeCoin (DOGE) Neden Yükseldi?- 25.11.2022

Dogecoin (DOGE) eşler arası, açık kaynaklı kodlu bir kripto para birimidir. Sosyal medya mecralarında oldukça meşhur olan “doge” esprisinden ilham alınarak dönemin kripto para patlamasıyla dalga geçmek amacıyla Jackson Palmer ve Billy Markus tarafından 2013 yılının Aralık ayında piyasa sürüldü.

Litecoin'in scrypt teknolojisini kullanan Dogecoin, PoW (İş İspatı) mekanizmasına dayanarak çalışan kripto para birimleri arasında piyasa değeri açısından Bitcoin’in ardından 2. sırada yer alıyor.

İnternet esprisinde bulunan Shiba Uni köpeğini kendisine simge olarak seçen Dogecoin, Bitcoin’in “eğlenceli” bir versiyonu olarak kendini tanıtmış ve Reddit ve Twitter gibi mecralarda sadık bir takipçi topluluğu edinmiştir. Sadık topluluğu ve giderek artan popülaritesi Dogecoin’i piyasa değeri en büyük elli kripto para arasında sokmayı başarmıştır. DOGE, ayrıca bağış ve çeşitli hayır işleri için de kullanılmasıyla kripto para ekosisteminde oldukça sempati uyandırmıştır.

DOGE, son 24 saatte %9.25 yükselişle birlikte yaklaşık 1.68 TL’den işlem görüyor. DOGE’nin tüm piyasalardaki işlem hacmi ise %61 yükselişle birlikte yaklaşık 718 milyon USD olarak görünüyor. DOGE’deki bu yükselişe ABD eski Kongre Üyesi David Gokhstein’ın Dogecoin için Vitalik Buterin ve Elon Musk’ın birlikte çalışma kararı aldığına yönelik iddiası neden olmuş olabilir.