Dogecoin (DOGE) Neden Yükseldi? -16.08.2022

Dogecoin (DOGE) son 24 saat içinde yaklaşık %14 artış göstererek 1.56 TL seviyelerinde seyrediyor. Ayrıca DOGE’nin bir önceki hafta boyunca yaklaşık %20 artış gösterdiğini de hatırlatalım. DOGE’nin tüm piyasalardaki günlük işlem hacmi ise son 24 saatte %0.94 artış göstererek yaklaşık 1 milyar 405 Milyon USD’ye yükseldi.

DOGE'nin yükselişinin ardındaki nedenleri analiz eden Twitter’da 8.8 milyon takipçisi olan yatırımcı Mark Cuban, geçtiğimiz günlerde Dogecoin'in ödeme yapmak için ADA'dan daha pratik bir seçim olduğunu öne sürdü. Cuban, Twitter'daki milyonlarca takipçisine Cardano blokzincirinde daha fazla uygulama çalıştırabilse bile, Dogecoin'in şu anda daha fazla kullanımı yerine getirdiğini bildirdi.

Cuban şunları kaydetti:

"Doge üzerinde çalışabilecek daha fazla uygulama olduğunu söylemedim. Doge için daha fazla uygulama olduğunu söyledim. Kripto kabul eden hemen hemen her yerden bir şeyler satın alabiliyorum. Dogecoin para birimi olarak ADA'dan daha kullanışlı."

Sosyal ticaret platformu Alpha Impact'in CEO'su Hayden Hughes de "Dogecoin ve Shiba Inu'nun her ikisi de hafta sonu itibariyle çıkış yaptı, bu da bireysel yatırımcının geri döndüğünün açık bir kanıtı" şeklinde yorumda bulundu.