Donald Trump NFT’lerinin Satışı Artış Gösteriyor

ABD eski Başkanı Donald Trump, New York'ta yargıç karşısına çıktı. Trump, mahkemeye gelmesiyle birlikte kendisine yöneltilen suçlamaları dinlemesi için gözaltına alındı. Yargıç karşısına çıkan ve kendisine 34 suçlama yöneltilen Trump, bütün suçlamaları reddetti. AFP'nin aktardığına göre mahkeme heyeti, Trump'la ilgili davanın Ocak 2024'te başlayabileceğini bildirdi. Mahkemede yaklaşık bir saat kalan Trump, daha sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

The Block’un haberine göre Donald Trump NFT satışları, eski başkanın New York'ta mahkemeye çıkarılmasının ardından %251 artış gösterdi. Trump’ın 45.000 parçalık NFT koleksiyonu Aralık ayında piyasaya çıktığında saatler içinde tükenmiş ve 3,53 milyon USD’lik satış yapmıştı. Geçtiğimiz hafta da Trump'ın suçlandığı haberinin çıkmasının ardından Donald Trump NFT satışları %500 artış göstermişti.

Trump, 15 Aralık 2022’de sosyal medya platformu Truth Social aracılığıyla yaptığı açıklamada, Digital Trading Card adlı NFT koleksiyonunu duyurmuştu. Koleksiyonun 45.000 arz ile Polygon blokzincirinde yer alacağı belirtilmişti. Söz konusu koleksiyonda Trump'ın kovboy, süper kahraman gibi farklı kılıklarda olduğu tasarımlar yer alıyor.