Donald Trump'tan Bitcoin Madenciliğine Destek Sözü

ABD'nin eski başkanı Donald Trump, geçtiğimiz gün bir grup Bitcoin madencisiyle buluşarak kripto para dostu bir görüntü çizdi. Kasım ayındaki başkanlık seçimleri öncesinde yaptığı bu buluşmada, başkan seçilmesi halinde Bitcoin (BTC) madenciliğini destekleyeceğini belirtti. Toplantıya, CleanSpark ve Riot Platforms gibi önde gelen Bitcoin madencilik firmalarının yöneticileri de katıldı.

CleanSpark'ın kurucularından Matthew Schultz, Trump ile fotoğrafını paylaşarak, "Biraz önce büyük bir Bitcoin hayranı olan ve Georgia, Mississippi ve Wyoming’de CleanSpark olarak yaptıklarımızı çok seven birine rastladım" dedi. Trump, Bitcoin'in ABD'de üretilmesini istediğini vurgulayarak, "Biden’ın Bitcoin’e olan nefreti sadece Çin’in, Rusya’nın ve Radikal Komünist solcuların işine yarıyor. Geri kalan tüm Bitcoinlerin ABD'de üretilmesini istiyoruz!" ifadelerini kullandı. Ayrıca, Bitcoin madencilerinin enerji şebekesini stabilize etmeye yardımcı olduğunu ekledi.

Trump, Bitcoin madenciliğinin merkezi bankaların dijital paralarına (CBDC) karşı koruma sağlayacağını da söyledi. Başkan seçilmesi halinde Fed’in CBDC türünde bir dijital dolar çıkarmasını engelleyeceğini ifade eden Trump, Bitcoin madenciliğinin stratejik önemini vurguladı.