eCash (XEC) Neden Yükseldi? -29.08.2022

eCash, Bitcoin Cash (BCH) ağının Temmuz 2021 hard fork'u sırasında oluşturulan bir dijital para birimidir. Hard fork’tan önce eCash, Bitcoin Cash ABC olarak biliniyordu ve BCHA kısaltması altında işlem görüyordu. eCash'in yerel tokeni XEC, kullanıcıların çevrimiçi olarak diğer kişilere doğrudan para aktarmasına ve ürün ve hizmetler için ödeme yapmasına olanak tanır. Ayrıca, ağın yönetişim sistemi içinde stake etmek için kullanılır. XEC, mal ve hizmetler için ödeme yapmak üzere kullanılan bir işlem aracı olmayı hedeflemektedir.

Hızlı işlemler, artırılmış güvenlik ve çatalsız güncellemeler sağlayan bir blokzincir sistemi olan Avalanche (AVAX), eCash'i destekliyor. eCash'e göre Avalanche, eCash protokolüne teknik açıdan yetkin ve merkezi olmayan bir yönetim sağlıyor. eCash'in protokol geliri, Global Ağ Konseyi (GNC) tarafından denetlenen finansman onayları ile kritik altyapı ve ekosistem geliştirme çabalarını finanse etmek için düzenli olarak eCash ekosistemine iade edilmektedir.

eCash'in baş geliştiricisi Amaury Sechet'e göre, "eCash, Bitcoin'in başarısının ardındaki temel teknolojiyi - aynı sabit arz, yarılanma programı ve genesis bloğu - en yeni proof-of-stake konsensüsü ve protokol yönetimi ile birleştirerek daha önce ulaşılamayan olasılıklara kapı açıyor." e-Cash, yükselişiyle dikkatleri üzerine çekti. Nitekim XEC son 24 saatte %34 artışla yaklaşık 0.00091203 TL’den işlem görüyor. XEC’in tüm piyasalardaki işlem hacmi ise % 7154.83 artışla yaklaşık 398 milyon USD olarak seyrediyor. XEC’deki bu artışa neden olan başlıca etkenin Avalanche Post-Consensus’un 14 Eylül'de eCash Mainnet üzerinde yayına gireceği duyurusu olduğu düşünülüyor.

Bu gelişme eCash projesinin kurucusu Amaury Séchet tarafından Çekya’nın Prag şehrinde düzenlenen Elektronik Nakit Konferansında duyuruldu. Avalanche Post-Consensus'un eCash Mainnet üzerinde başlatılması Post-Consensus, ağının güvenliğini önemli ölçüde artıran ve onu önde gelen Proof-of-Work zincirleri ile aynı seviyeye getiren %51 saldırısını önleme özelliği getiriyor. Ayrıca Avalanche Post-Consensus’un, eCash'te şu anda geliştirilmekte olan Pre-Consensus gibi diğer geliştirmeler için de sağlam bir temel oluşturacağı belirtildi.