El Salvador, Bitcoin Tahvillerine İzin Verecek Dijital Menkul Kıymetler Yasasını Kabul Etti

El Salvador Yasama Meclisi, dijital varlıkların ihracına ilişkin bir tasarıyı onaylayarak El Salvador Başkanı Nayib Bukele tarafından savunulan Bitcoin tahvillerinin önünü açtı. Tasarı, 62 kişinin “evet” ve 16 kişinin “hayır” oyu ile kabul edildi. Bitcoin destekli bir tahvil için yasal çerçeve oluşturan söz konusu mevzuat Nayib Bukele tarafından onaylandıktan sonra yasalaştırılacak.

Yerel basında çıkan haberlerde tasarının temel amacının ‘Volkan tahvillerinin’ çıkarılmasını kolaylaştırmak olduğu belirtiliyor." Tasarıya karşı çıkanlar ise tasarının halkın sorunlarına çözüm getirmediğini ifade ediyor.

“Volkan Tahvili” ismindeki mevzuatın, devlet borcunu ödemek ve yapılması planlanan "Bitcoin Şehri"nin inşasını finanse etmek için kullanılması bekleniyor.

Ayrıca, mevzuatın onaylanmasıyla birlikte bir Bitcoin Fonu Yönetim Ajansı oluşturacak. Bu kurum, El Salvador Devleti tarafından gerçekleştirilen dijital varlıkların halka arzından elde edilen fonların idaresi, korunması, yatırımına ve söz konusu tekliflerden elde edilen getirilere odaklanacak.

El Salvador'un dünyada Bitcoin'i (BTC) yasal bir ödeme aracı olarak kabul eden ilk ülke olmasının üzerinden bir yıldan biraz fazla bir süre geçmesine rağmen, çoğu bölge sakini arasında ülkenin Bitcoin politikası fazla ilgi görmüyor. Nitekim Orta Amerika Üniversitesi (UCA) tarafından yapılan araştırma, El Salvador sakinlerinin yaklaşık %77'sinin Bitcoin'in benimsenmesinin bir başarısızlık olduğuna inandığını gösteriyor. Bukele'nin Bitcoin'e olan güveni o kadar yüksek ki, basında çıkan eleştirileri görmezden gelerek her gün bir BTC almayı planlıyor.

Bukele, Bitcoin konusundaki deneyini başarısızlık olarak nitelendiren bir Bloomberg raporunu da "yalanlarla dolu" olarak tanımladı.