Ellipsis (EPX) Neden Yükseldi? – 21.09.2022

Ellipsis, BNB Smart Chain (BEP20) platformu üzerinde çalışan bir Merkeziyetsiz Alım Satım Platformudur. Ellipsis ekosisteminin yerel tokeni EPS’dir.

Ellipsis Finance, Ethereum ağının en büyük otomatik piyasa yapıcı (AMM) protokolü olan Curve’den çatallanarak oluşturulmuş bir projedir. Dönüşüm kapsamında EPS ticker’ı (sembolü) EPX olarak değiştirildi. Ellipsis, kullanıcıların çok düşük slipaj ile farklı sabit kripto paralar arasında değiş tokuş yapmalarını sağlayan otomatik bir piyasa yapıcıdır diyebiliriz. Proje, insanların ödüller karşılığında likidite havuzlarına token yatırmasına olanak tanır. Ellipsis protokolü özelliklerini şu şekilde sıralıyor.

  • Para yatırma veya çekme ücreti yok
  • Likidite tıkanıklığı yok
  • Yüksek verimlilik
  • Düşük işlem maliyeti
  • Sabit koin stake etmeyi destekliyor

Ellipsis (EPX) son 24 saatte %24 yükselişle yaklaşık 0.009 TL’den işlem görüyor. EPX’in tüm piyasalardaki işlem hacmi ise %8491 artışla 114 milyon USD olarak görünüyor. EPX’de dikkatleri çeken bu yükselişin nedenlerinden biri BNBx Ellipsis LP güncellemesi olabilir. Bu güncelleme çerçevesinde Ellipsis'te yeni bir BNBx-BNB kripto para havuzu oluşturuldu. Yapılan paylaşımda bu değişikliğin kullanıcılar ve ekosistem için daha iyi döviz kuru, daha yüksek sermaye verimliliği kazandıracağı belirtildi.