Elon Musk, Doge-1 Uydusunun Gelecek Yıl Aya Fırlatılacağını Duyurdu

Elon Musk tarafından kurulan SpaceX, Geometric Energy Corporation (GEC) ile koordineli olarak “DOGE-1 Mission to the Moon” görevini başlatacağını duyurdu. Amacı 40 kilogramlık küp uydu taşıyarak uydular aracılığıyla Ay’dan veri toplamak olan görevin, Musk tarafından popüler hale getirilen kripto para birimi Dogecoin’in ödeme olarak kullanılarak yapılacağı açıklandı.

Kripto para birimlerinin kullanıldığı alanlardan belki de en ilginci olan uzay biliminde, SpaceX hem kripto ekosisteminde hemde elde edeceği keşiflerle hafızalara kazınacak olan bir görevi başlatıyor. SpaceX Ticari Satışlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Tom Ochinero, yapılan bu açıklamaların ardından şunları vurguladı:

“Bu görev, kripto para biriminin Dünya yörüngesinin ötesinde uygulanmasını gösterecek ve gezegenler arası ticaret için temel oluşturacak. DOGE-1'i Ay'a fırlatmaktan heyecan duyuyoruz!”

Bugün (10 Mayıs Pazartesi günü) ise Elon Musk, resmi Twitter hesabı üzerinden yaptığı bir paylaşım ile SpaceX’in DOGE-1 uydusunu gelecek yıl aya fırlatacağını söyledi:

“SpaceX, Doge-1 uydusunu gelecek yıl aya fırlatacak. Görev Doge ile ödendi. Uzaydaki ilk kripto. Uzaydaki 1.şaka (meme).”