Elon Musk, Twitter’ı Satın Almak İçin Tekrar Harekete Geçti

Tesla ve SpaceX şirketlerinin kurucusu ve üst yöneticisi Elon Musk, Twitter’ı hisse başına 54.2 dolarlık bir fiyatla satın almayı teklif etti.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na (SEC) yapılan bildirimde, Musk'ın konuya ilişkin mektubu paylaşıldı. Mektupta Musk'ın Twitter'ı satın alma anlaşmasını tamamlamayı planladığı kaydedildi. Söz konusu haberle Twitter'ın hisseleri, kısa süreli olarak işleme durdurulmasının ardından %18'e kadar değer kazandı.

Ne olmuştu?

Musk, 13 Mayıs 2022’yi gösterdiğinde Twitter'ı yaklaşık 44 milyar dolara satın alma anlaşmasının geçici olarak askıya alındığını duyurmuştu.

Elon Musk, anlaşmanın askıya alınma nedenine gerekçe olarak Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "spam ve sahte hesapların, toplam kullanıcıların yüzde 5'inden azını oluşturmasına yönelik hesaplamaların detaylarının beklendiğini" duyurmuştu.

Musk, 8 Temmuz'da ise Twitter anlaşmasını feshettiğini açıkladı. 44 milyon dolar değerindeki Twitter anlaşmasının Elon Musk tarafından feshedilme sebebi ise Twitter’ın bot hesaplarla ilgili bilgi akışı sağlamaması olduğu öne sürüldü. Açıklamanın ardından Twitter hisse fiyatlarında düşüş gözlemlenmiş, Twitter, anlaşmayı feshettiği için Musk'a dava açmıştı.