Elrond CEO'su, Elrond Blokzincirine 1 Milyardan Fazla İnsanı Dahil Etmek İstiyor

Basitleştirilmiş bir kullanıcı deneyimi sunarak bir milyardan fazla insanı Elrond’un blokzincirine dahil etmeye çalıştığını belirten Elrond CEO’su Beniamin Mincu, yaptığı bir görüşmede şu şekilde bir açıklamada bulundu:

“Elrond ile, yüksek bant genişliğine sahip, düşük gecikmeli bir finansal sistem için omurga oluşturmayı ve bunu dünyanın her yerinden herkes için erişilebilir hale getirmeyi amaçlıyoruz. Buradaki fikir, insanların nerede yaşarlarsa yaşasınlar para gönderip almalarını kolaylaştıran, blokzinciri üzerine kurulu bir finansal sistem oluşturmaktır.”

Bilgi gönderip almak kadar para gönderip almanın da kolay olması gerektiğini söyleyen Mincu, “Gelecek bir milyar insanı gemiye almak istiyorsunuz, bu tür bir arayüze sahipseniz, tüm tekneleri kaldıran bir dalga yapabilirsiniz” dedi.

Bunu yapmak için Elrond, işlem başına %0.001 maliyetle saniyede 15.000'den fazla işlem gerçekleştirebilen yeni bir blokzinciri mimarisi inşa etti. Elrond’ın aksine, Bitcoin ve Ethereum blokzincirleri sırasıyla saniyede yaklaşık 5 ve 30 işlem gerçekleştiriyor, aynı zamanda her ikisinde de yüksek işlem maliyetleri bulunuyor.