Elrond, Dfyn'de Kullanıma Sunulacak

Elrond ekibi, likidite parçalanmasını (liquidity fragmentation) ele almak için Elrond’un birden çok Katman 1 ve 2 platformuna bağlanabilen, çok zincirli AMM (Otomatik Piyasa Yapıcılar) kullanımını mümkün kılan merkezi olmayan borsa (DEX) Dfyn’de kullanıma sunulacağını duyurdu.

Elrond Network CEO'su Beniamin Mincu, Dfyn ile ana ağları üzerine inşa edilen projelerin erişimini genişletmek için çalışmaktan mutluluk duyduklarını söyleyerek şu şekilde bir açıklamada bulundu:

“Elrond altyapısı, yüksek bant genişliği ve ucuz merkeziyetsiz finans (DeFi) ekosistemi için çok önemlidir. Platformlar arası büyüme, projelerin pozitif toplamlı bir oyuna girmesini ve mevcut kripto sınırlarının dışında benimsemenin avantajını paylaşmasını sağlayacak.”

Dfyn, farklı platformlarda varlıklar ve likidite havuzları arasında birlikte çalışabilirliğe izin vermek için birden çok blokzincire bağlanan, merkezi olmayan bir borsa inşa ediyor. Polygon ağı üzerinde meta-işlemlerin kullanılması sayesinde kullanıcılarına gas (yakıt) olmadan işlem yaptırabiliyor.

Duyuruya göre bu iş birliği, Elrond ağı için önemlidir. Çünkü yüksek performanslı blokzincirine yerleştirilen projeler ek platformlardan likiditeye ve kullanıcılara erişebilir ve bu da teknolojilerinin daha fazla benimsenmesine yol açabilir.