EMURGO'nun Cardano Hackathon'u 2 Milyon USD’lik Ödül Havuzu Sunuyor

Cardano blokzincirinin resmi ticari kolu ve kurucu üyesi EMURGO'nun CEO'su Ken Kodama, geçtiğimiz hafta kripto para alanından birkaç güncelleme paylaştı.

Söz konusu paylaşımda özetle şu ifadeler yer aldı:

“EMURGO, bir kurucu kuruluş tarafından düzenlenen ve 2 milyon USD’ye kadar ödül sunan en büyük Cardano hackathon'unu duyurdu. Katılımcılar; DeFi Türevleri, Toplayıcılar ve Zero-Knowledge (ZK) olmak üzere üç parkur arasından seçim yapabilecek… EMURGO, dünyanın en aktif çok zincirli Web3 geliştirici topluluğu olan DoraHacks ile ortaklaşa Cardano EMURGO BUILD 2023 Hackathon'u başlatacak. Etkinlik çevrimiçi olacak ve tüm katılımcılara açık olacak… EMURGO ve IOG, Cardano'nun merkezi olmayan yönetişimini tartışmak üzere Tokyo (Haziran) ve Edinburgh'da (Temmuz) iki CIP-1694 çalıştayına birlikte ev sahipliği yapmayı planlamaktadır. Topluluk üyeleri, mali destek sağlanarak kendi toplulukları için yerel atölye çalışmalarına ev sahipliği yapmaya teşvik edilmektedir. EMURGO'nun bölgesel kuruluşu Emurgo Africa ve PwC, Afrika'nın Web3 ortamına ilişkin ilk araştırma raporu için Haziran ayında bir lansman etkinliği düzenleyeceklerini duyurdu…”

Kodama'ya göre Cardano, Santiment AG tarafından bildirildiği üzere, son iki yıldır GitHub'daki geliştirici etkinliği açısından ilk üç blokzincir ağı arasında yer aldı. Cardano'nun merkeziyetsizliği de son Dynamic P2P Nodes yükseltmesi ile geliştirildi ve hisse havuzlarının daha verimli çalışmasını sağladı. Kodama ayrıca, likidite sağlamada ve geleneksel ödeme işlemcilerine daha hızlı bir alternatif olarak hizmet etmede önemli bir rol oynayan Cardano yerel sabit koinlerinin sayısının arttığını vurguladı. Kodama son olarak, Afrika'ya odaklanan bir Cardano hızlandırıcısı olan Adaverse ve bir pan-Afrika haber ve keşif platformu olan NODO da dahil olmak üzere Cardano kullanıcılarını güçlendirmeyi amaçlayan aktif yatırım girişimlerini vurguladı.