Engel & Völkers, İsviçre’nin Lugano Kentinde BTC ve USDT ile Ödeme Kabul Etmeye Başladı

İsviçre’nin Lugano şehrinde Bitcoin ve Tether kabul eden son yerel işletme, lüks emlak konusunda uzmanlaşmış bir şirket olan Engel & Völkers Lugano oldu. Tether'in CTO'su Paolo Ardoino, bu gelişmeyi Twitter’dan yaptığı paylaşımla takipçilerine duyurdu.

3 Mart 2022 tarihinde İsviçre'nin Lugano kentinde gerçekleşen etkinlikte vatandaşların vergi ödemelerinde kripto para kullanabileceğine dair kararlar alınmıştı. 'B Planı' olarak adlandırılan bu etkinlikle, şehir yönetimi ve Tether arasında iş birliği gerçekleştirilmişti. Lugano’da yaşayan vatandaşların vergi ödemelerinin dışında pek çok hizmette kripto para birimlerini kullanabileceği belirtilmişti. Şehir yönetimi, bu projede nihai hedefin Lugano kentindeki tüm mal ve hizmet ödemelerinde kripto paraları da kabul etmek olduğunu vurgulamıştı. Lugano şehir yönetimi ve Tether, bu iş birliğiyle birlikte Avrupa’nın blokzincir merkezi olma hedefiyle Center of Excellence for Blockchain Adoption'ı kurdu.

Söz konusu plan kapsamında şimdiye kadar şehirdeki aralarında Mcdonald's'ın da bulunduğu 150'den fazla mağaza ve işletmeye kripto parayla ödeme fırsatı getirildi. Mart ayı başında Tether ve Lugano Şehri, bu projenin birinci yıldönümünü kutlamak için Plan Business Hub'ı başlattığını duyurmuştu.