Enjin Coin (ENJ) Neden Yükseldi?- 19.01.2023

Enjin Coin, oyun (gaming) sektörü için akıllı bir kripto para projesi olarak karşımıza çıkmaktadır. Enjin en büyük çevrimiçi oyun topluluğu oluşturma platformudur. Binlerce oyun içerisinde 250.000’den fazla oyun topluluğu bulunmaktadır. 18.7 milyon kayıtlı oyun ve aylık 60 milyon küresel görüntülenmeye sahiptir. Oyun odaklı içerik yönetim sistemi ve forum, topluluk oluşturucu olan proje, 2009 yılında Singapur’da ortaya çıkarılmıştır. Enjin topluluk mağazalarında sanal ürün satışlarından ayda milyonlarca dolar el değiştirmektedir.

Enjin Coin ve sanal varlıklar ERC-20 tokeni olarak Ethereum ağına yerleştirilmiştir. Bunun sebebi Ethereum ağının en geniş destek gören ve en yaygın kullanılan akıllı kontrat blokzinciri olmasıdır. Ethereum ağında dev bir geliştirici topluluğu ve oldukça geniş bir dil desteği bulunmaktadır. Enjin Coin de, oyun geliştirmenin yeni merkeziyetsiz internet için güçlü bir geleceğe sahip olduğunu düşünmektedir.

ENJ, son 24 saatte %15.59 yükselişle birlikte yaklaşık 8.25 TL’den işlem görüyor. ENJ’nin son 24 saatte tüm piyasalardaki işlem hacmi ise %875 artışla birlikte yaklaşık 351 milyon USD olarak görünüyor. Platformdan gelen son geliştirme güncellemeleri ENJ topluluğuna heyecan getirmiş görünüyor.