EOS Neden Düştü? -22.09.2022

EOS protokolü 2017 yılında Block.one adlı bir şirket tarafından kurulmuştur. EOS projesi 26 Haziran 2017'de başlayan ve bir yıl süren ICO (Kripto paranın ilk ihracı) ile hayata geçti. Bu kripto ekosistemi tarihindeki en büyük ICO etkinliklerinden biri olarak kayıtlara geçmişti.

EOS, ticari ölçekte merkezi olmayan uygulamaların (dApps) geliştirilmesini, barındırılmasını ve yürütülmesini sağlayan blokzincir tabanlı bir sistemdir. EOS, işletmelerin ve bireylerin, dApp'ler arasında güvenli erişim, kimlik doğrulama, izin verme, veri barındırma, kullanım yönetimi ve iletişim sağlama gibi web tabanlı uygulamalara benzer bir şekilde blokzincir  tabanlı uygulamalar oluşturmalarına izin vermek için gereken tüm temel işlevleri destekler.

EOS sahipleri çeşitli süreçlere katılmak için tokenlarını stake edebilir. EOS'u stake eden kullanıcılar, yazılımın kurallarını değiştirmek için oy kullanma, kararlar alma veya blokzincir doğrulama sürecine katılma imkanına sahiptir.

EOS, son 24 saatte yaklaşık %4.51 düşüş göstererek yaklaşık 22.9 TL’den işlem görüyor. EOS’un tüm piyasalardaki günlük işlem hacmi ise son 24 saatte %9.35 düşüş gösterdi.

EOS Network Foundation (ENF), dün Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Antelope Leap 3.1 konsensüs güncellemesinin yayımlandığını duyurdu. ENF CEO'su Yves La Rose, The Block'a yaptığı açıklamada, "Hardfork'un etkinleştirilmesiyle birlikte, Leap 3.1'in sağladığı yeni özellik ve işlevlerden en iyi şekilde yararlanmak üzere kullanıcı ve geliştirici deneyimlerini optimize etmek için toplulukla birlikte çalışmaya devam edeceğiz" ifadesini kullandı. Antelope Leap 3.1 yükseltmesinin EOS fiyatlarına bugün için olumlu bir yönde yansımasının olmadığını görmekteyiz.