EOS Neden Yükseldi? -17.08.2022

EOS son 24 saatte  %23 artış göstererek yaklaşık 28 TL seviyelerinde işlem görüyor. EOS’un tüm piyasalardaki günlük hacmi ise %359.20 artışla yaklaşık 963 milyon USD’ye yükseldi.

EOS’ta gerçekleşen yukarı yönlü hareketin, EOS ekosistemindeki çeşitli güncellemelerden kaynaklandığı düşünülüyor. Nitekim EOS Blokzincirinin büyümesini ve gelişmesini denetleyen ve kâr amacı gütmeyen bir kuruluş olan EOS Network Foundation (ENF), 14 Ağustos'ta yaklaşmakta olan "Yield+" teşvik programı için kayıtları açtığını duyurmuştu.

Yield+, kullanıcıları için getiri sağlayan DeFi uygulamalarını çekmek için bir likidite teşviki ve ödül programı olarak tanımlanıyor. Öte yandan Yield+ kaydının başlangıcından bu yana, EOS havuzlarındaki kilitli toplam değer (TVL) 94.71 EOS'tan 102.18 EOS'a yükseldi.

Bununla birlikte ENF CEO'su Yves La Rose'a göre, EOS bu hafta içinde EOSIO olarak yeniden markalaşacak ve ardından Eylül ayında Mandel adı verilen v3.1 konsensüs yükseltmesi yapılacak.

La Rose, söz konusu yükseltmenin hard fork yoluyla gerçekleşeceğini, diğer bir ifadeyle yeni sürümün (EOSIO) orijinal zincirle geriye dönük uyumlu olmayacağını ve yeni konsensüs kurallarını takip edeceğini belirtti.