EOS Neden Yükseldi? -23.08.2022

EOS, son 24 saatte piyasa değerine göre ilk 100 kripto para birimi arasında en iyi performans gösterenlerden biri olarak dikkatleri üzerine çekti. EOS, son 24 saatte yaklaşık %20 artış göstererek 35.5 TL’den işlem görüyor. EOS’un tüm piyasalardaki günlük işlem hacmi ise son 24 saatte %123 artış gösterdi.

EOS'un rallisi, kripto para biriminin yeniden markalaşması için hazırlanmaya devam ederken gerçekleşiyor. EOS’un EOSIO olarak yeniden markalaşması ve ardından Eylül ayında Mandel adı verilen v3.1 konsensüs yükseltmesi yapılacağı haberleri yükselişin faktörlerinden biri oldu. EOS Network Foundation (ENF), Antelope protokolünün EOSIO 2.0'dan çatallanacağını ve "özgürlük için bir sıçrama" yapacağını belirtti.

EOSIO blokzinciri kodunun hard forkunun önümüzdeki ay yapılması planlanıyor. Antelope Github deposunun halka açık olarak yayınlanması yeni bir proje web sitesi ile birlikte paylaşıldı. Ayrıca 14 Ağustos'ta, EOS blokzincirinin büyümesini ve gelişmesini denetleyen kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan EOS Network Foundation (ENF), yaklaşmakta olan Yield+ teşvik programı için kayıtları açmıştı.

EOS, sosyal medyadaki etkileşimi de geçtiğimiz hafta hızla arttı. Sosyal medyada (Twitter, Reddit..) mention sayısı %116 artışla 10.53 bine ulaştı. Sosyal etkileşimler ve sosyal baskınlık sırasıyla %193.8 ve %312.9 artış gösterdi. EOS’un bu yükselişine teknik analiz kaynaklı faktörlerin de etkisi olmuş olabilir.