Equinix ve Astra Endonezya'nın Dijital Altyapı İhtiyaçlarını Geliştirmek İçin Anlaştı

Nasdaq borsasında işlem gören dijital altyapı firması Equinix. Inc ve Endonezya merkezli holding PT Astra International Tbk, yerel işletmelerin ve çok uluslu şirketlerin yapay zeka ve 5G gibi gelişmekte olan teknolojilerden faydalanmalarına yardımcı olmak için bir ortak girişim kurduğunu duyurdu.

Başlangıçta Jakarta'da bir International Business Exchange veri merkezi geliştirecek ve işletecek olan Equinix daha fazla genişleme planları da yapıyor. Equinix Asya-Pasifik bölgesinde Avustralya, Çin, Hong Kong, Hindistan, Japonya, Güney Kore ve Singapur'da 51 veri merkezine sahip olduğunu belirtiyor. Dijital dönüşüm çabalarını hızlandıran Endonezya kısa süre önce CBDC teknik incelemesini yayınlamıştı.

Öte yandan Endonezya Emtia Vadeli İşlemler Ticareti Düzenleme Kurumu'na (Bappebti) göre devlet destekli kripto para borsasının bu yılın ortasına kadar başlatılması hedefleniyor. Endonezya, merkezi New York'ta bulunan bir blokzincir analiz firması olan Chainalysis'in 2022 küresel kripto para benimseme endeksinde 146 ekonomi arasında 20. sırada yer almıştı.