Ethereum Altair Güncellemesi Nedir?-banner-imageAkademi

Ethereum Altair Güncellemesi Nedir?

Ethereum ağı aşama aşama Ethereum 2.0’a geçişe hazırlanıyor. Ethereum 2.0’a geçiş sürecinde önemli bir güncelleme olan Altair, Beacon Chain üzerinde gerçekleştirilen ilk güncelleme oldu. Ethereum’un 2021 sonu ya da 2022 yılı başında gerçekleştirilmesi beklenen “The Merge” diğer bir ifade ile “Birleşme” ise, Ethereum’da yeni bir devri ortaya çıkaracak.

Ethereum 2.0, EIP-1559 ve Londra Sert Çatallanması sonrası Ethereum hakkında bilgi almak için buraya tıklayarak akademi bölümümüze ulaşabilirsiniz.

Ethereum Vakfı Altair güncellemesi için birtakım açıklamalar gerçekleştirirken, Altair’in Beacon Chain üzerinde bir hazırlık güncellemesi niteliğinde olduğunu belirtmiştir. Bu güncellemeyle birlikte ağdaki bazı yazılımsal düzeltmeler ve doğrulayıcı ödüllerinde de birtakım yenilemeler gerçekleştirilmiştir. Bazı senkronizasyon ve hesaplama sorunlarının da düzeltildiği Altair güncellemesi 27 Ekim Çarşamba günü gerçekleşmiştir.

Beacon Chain’de Son Durum:

Ethereum 2.0’ın en önemli yapılarından biri olan Beacon Chain’de kilitlenmiş halde bulunan ETH miktarı 1 Kasım 2021 itibarıyla 8 Milyon adedi geçmiştir. Ortalama stake (kilitli) miktarın 33,25 ETH olduğu ağda, aktif validatör sayısı ise 252,478’e ulaşmıştır.

beaconchain.png