Ethereum Çekirdek Geliştiricileri Şangay Yükseltmesini Nisan Ayına Erteledi

Ethereum geliştiricileri, Şangay hard forkunu yaklaşık iki hafta erteledi. Başlangıçta Mart sonu için planlanan Şangay yükseltmesinin Nisan ayının ilk iki haftası içinde gerçekleştirilmesi bekleniyor. Alınan bu karar 2 Mart'ta yapılan Ethereum geliştirici toplantısında duyuruldu.

Toplantı sırasında çekirdek geliştiriciler, hard fork'un 14 Mart'ta yapılması planlanan Goerli testnet lansmanından yaklaşık iki hafta sonra gerçekleşeceği konusunda fikir birliğine vardılar. Konuya ilişkin açıklama yapan Ethereum çekirdek geliştiricisi ve proje koordinatörü Tim Beiko, "Ana ağ için genellikle insanlara duyurudan sonra en az iki hafta vermek istiyoruz... Sanırım bu bize en erken Nisan ayının ilk haftası gibi geliyor."

"Ethereum İyileştirme Önerisi (EIP) 4895" olarak da adlandırılan Şangay, şu anda ağda eksik olan bir özellik olan doğrulayıcı stake para çekme işlemlerini başlatacak olmasıyla dikkati çekiyor. Ethereum geliştiricileri ayrıca Şangay'dan sonra, 2023'ün üçüncü çeyreğinde yapılması planlanan ve ağın daha fazla işlem gerçekleştirme kapasitesini daha da artıracak bir yükseltme olan "Proto-danksharding" veya EIP 4844'ü başlatacak ikinci bir hard fork'u da tartışıyor.