Ethereum'da Yıl Dönümü: 1 Yıl Önce Merge Gerçekleşti

Kripto para projelerinin büyük bir miktarını ekosisteminde bulunduran ve altcoin piyasası için indeks niteliği taşıyan Ethereum'da geçtiğimiz sene konsensus yapısı değişti.

Ethereum'da gerçekleşen güncelleme kripto para projelerin temelini oluşturan çalışma yapılarına yönelik bir değişimi kapsıyordu. Kripto paralar işlem kanıtı (proof-of-work), sahiplik kanıtı (proof-of-stake) ve daha birçok farklı konsept üzerine inşa edilerek hayata geçirilmektedir. Ethereum ise tam 1 yıl önce gerçekleşen Merge'den önce proof-of-work yaklaşımı ile çalışıyordu.

Ancak üzerinde binlerce proje barınan, kullanım oranları çok yüksek olan, madencilik süreçleri ciddi maliyetler doğuran ve iklimsel problemlere yol açan bu yaklaşım Ethereum'da proof-of-work'ten proof-of-stake yapısına geçişin sağlanmasına sebep oldu. Ethereum'un çalışma prensibini kökten değiştiren geçiş beraberinde birçok avantaj getirdi. 1 yıl önce bugün gerçekleşen Ethereum için bugüne kadar atılmış en kapsamlı adım olan Ethereum Merge'ün 1.yılı kutlu olsun.

Merge'ten bu yana;

980.000'in üzerinde ETH (~1,6 milyar dolar) yakıldı. 680.000'in üzerinde ETH (~1,1 milyar dolar) üretildi.

Toplam Ether arzı 300.000'den fazla azaldı.